Jubileum boottocht

 
"Vaar mee met de VG-Océ" 


De VG-Océ bestaat dit jaar 25 jaar. Het bestuur van de vereniging wilde dit jubileum niet onopgemerkt voorbij laten gaan.
Na lang wikken en wegen werd besloten om dit te vieren met een boottocht voor de leden. De in de omgeving bekende catamaran "Maashopper" werd voor dit doel ingehuurd. Deze boot heeft een capaciteit van 200 passagiers. Vergeleken met de gemiddelde opkomst van leden naar de halfjaarlijkse ledenvergadering leek het bestuur dit genoeg. Ook de vakantietijd zou, naar verwachting, het aantal aanmeldingen beperken. Het werden er uiteindelijk 165.

De afvaart had plaats aan de Lage Loswal bij de Maas in Venlo even over 13.00 uur. De opkomst was prima; uiteindelijk hadden zich maar een paar leden afgemeld, hoofdzakelijk vanwege de vrij hoge temperatuur. Op de boot stond de koffie en thee met vlaai klaar voor iedereen en na deze eerste dorstlessers kon men de keel smeren met een groot assortiment aan drankjes. Tijdens de vaart werden er ook warme hapjes rondgedeeld.

Even na vertrek opende voorzitter Gerco Wilbrink de boottcht met een korte toespraak waarin hij iedereen van harte welkom heette en gaf hij een vooruitblik op wat er nog komen zou. "Vaar mee met de VG-Océ" was de slogan van de feestmiddag. Hij gaf aan waarom er voor een jubileumviering op het water is gekozen. In een ongedwongen sfeer kunnen de leden vrienden en oude bekenden elkaar weer ontmoeten, herinneringen ophalen van vroeger, enz. Hij noemde het een "zomerse reünie". Tevens kondigde hij de "Mystery guest" aan: Brandon Smeets, ook een voormalige medewerker van Canon, die nu als "professional magic enterntainer" werkt met "Mindblowing", zeg maar goochelen. Zijn werkwijze: hij doet dat niet op een podium, hij gaat de tafels langs zodat iedereen zijn goochelkunsten van dichtbij kan meemaken. Zijn optreden bleek een groot succes.

In de loop van de middag bood de voorzitter aan een 5-tal mede-jubilarissen een fles Prosecco aan als felicitatiegeschenk bij hun 25 jarig lidmaatschap.

Bij het verlaten van de boot om 17.00 uur werd aan alle leden een aandenken aangeboden in de vorm van een speciale ballpoint met inscriptie.

De foto's van de boottocht vindt u hier