Stichting S.O.B. Venlo

In Venlo bestaat de Stichting SOB, waarvan u de doelstelling hieronder kunt lezen. Wij bevelen deze stichting onder uw aandacht aan.

De doelstelling is dat senioren elkaar ontmoeten en samen bewegen, waardoor het risico van eenzaamheid en eenzaam worden, verkleind wordt. Bent u 55+ en woont u in de Gemeente Venlo? Dan kunt u lid worden, van Stichting S.O.B. Venlo.

U betaalt slechts € 5,00 per persoon per kalenderjaar. Als lid kunt u gebruik maken van alle voordelen die S.O.B. te bieden heeft. U ontvangt daarvoor onze S.O.B. senioren pas.

Nadere informatie vindt u op de website van deze stichting. Lees hier verder..

 

Rijbewijskeuring voor 75-jarigen

Een rijbewijs heeft normaal een geldigheidsduur van 10 jaar.
Verloopt uw rijbewijs tussen uw 65e en 70e jaar dan krijgt u een nieuw rijbewijs tot uw 75e jaar; gebeurt dit tussen uw 70e en 75e jaar dan krijgt uw nieuwe rijbewijs een geldigheidsduur van 5 jaar.

Bent u 75 jaar of ouder en wilt u uw rijbewijs verlengen dan moet u een medische verklaring van een arts (niet uw huisarts) overleggen.
Deze Eigen Verklaring moet u, wilt u uw nieuwe rijbewijs op tijd binnen hebben, ca. 3 maanden voordat uw rijbewijs is verlopen ophalen bij uw gemeentehuis.

Op de site van het CBR vindt u de meest recente informatie over rijbewijskeuringen voor senioren: Gezondheidsverklaring 75 jaar of ouder
Op onderstaande adressen kunt u voor deze keuring terecht voor een redelijke prijs:

*  Het Nederlands Instituut Rijbewijs Keuringen (N.I.R.K.) http://www.nirk.nl
*  Regelzorg. http://www.regelzorg.nl/
* Goedkope keuringen: https://www.goedkopekeuringen.nl/ 
* Goedkope rijbewijskeuringen voor senioren in Venlo e.o.. U leest dit hier verder.

Als u lid bent van de Groenekruis Service betaalt u € 30,00 of € 50,00 incl. BTW voor een  keuring. http://www.dezorggroep.nl/rijbewijskeuring

Goedkope rijbewijskeuring senioren in Venlo

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij Goedkope Keuringen op 9 september, 14 oktober,  en vervolgens eens per maand bij Sablones, Kaldenkerkerweg 20. Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 085 - 48 83 616. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.goedkopekeuringen.nl. De artsen waar wij mee samenwerken, zijn aangeslioten bij het ZorgDomein

Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E en medisch € 45,00, Taxipas en C/D/E € 60,00.

Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Gezondheidsverklaring gekocht te worden en is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).

U beantwoordt de vragen en stuurt de Gezondheidsverklaring naar het CBR. Het kan een aantal weken duren voordat u de papieren die de arts moet invullen thuisgestuurd krijgt van Het CBR (per post of via de mail).

De verwerking en beoordeling door het CBR kan meerdere maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ruim van tevoren een afspraak te maken voor de keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Bovenstaand overzicht is zeker niet volledig en als u even op internet zoekt naar aanbieders van rijbewijskeuringen vindt u er nog veel meer.
Kent u andere artsen in uw regio die tegen een laag tarief de keuring willen verrichten, of hebt u bijzonder goede of slechte ervaringen, laat het ons weten dan kunnen we onze leden daarover informeren in een volgende Nieuwsbrief en op deze site.

Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Om te voorkomen dat de informatie die wij publiceren niet in lijn is met de actuele ontwikkelingen, hebben wij gedacht dat het verstandiger is om u direct te Verwijzen naar de officiële informatie over dit onderwerp op de Website van de overheid. 

Lees hier verder over de WMO
Laatste update: 20-11-2020

Vrijwilligerswerk

Hieronder een aantal verwijzigingen naar vacaturebanken waar u zich kan aanmelden voor vrijwilligerswerk.

 

Info Senioren en Veiligheid

Brochure info senioren & veiligheid. Lees hier

Veilig wonen

 Voor nuttige tips over veilig wonen voor senioren kunt u hier verder lezen.

Veilig computer- en internetgebruik.

Voor informatie over risico’s, computer beveiliging en veilig internetten:  Lees verder

Veilig bankieren

Voor informatie over veilig bankieren, met onder andere z.g. Spoofing (lees: telefoonfraude): Lees verder.. 

Verzekeringen

Als gepensioneerde van Océ hebt u de mogelijkheid om te profiteren van het verzekeringscollectief van Canon. De gepensioneerden van Océ en Canon liften nl. mee op de contracten die Canon met derden heeft afgesloten. Dankzij ons lidmaatschap van de Koepel Gepensioneerden, het overkoepelend orgaan voor verenigingen van gepensioneerden, kunnen wij ook gebruikmaken van hun aanbod aan verzekeringen. De VG-Océ heeft geen actieve rol bij het tot stand komen van de individuele verzekeringen. Geïnteresseerden dienen zelf contact op te nemen met de betreffende maatschappijen.

Zichtverzekeringen geven 10% korting als u bij hen 3 of meer verzekeringen afsluit, b.v. Auto-, Woonhuis-, Inboedel, WA- of Reisverzekering e.d.

Zorgverzekeringen

Op 5 november 2020 is een Nieuwsflits verschenen over de ziektekostenverzekering van AON. Lees hier verder.

Door op een van onderstaande logo's te klikken komt u op de website van de betreffende zorgverzekering.

 

              

 

 Een goede website om ziektekostenverzekeringen te vergelijken, vindt u hier.